Bitcoins nästa prismål kan vara 74 000 dollar, säger teknisk analytiker

Todd Gordon, grundare av TradingAnalysis.com, har hävdat att nästa prismål för flaggskeppets kryptovaluta bitcoin är „cirka 74 000 $“ baserat på Elliott Wave-teorin.

Medan han talade om CNBC: s “ handelsnation “ konstaterade Gordon att det är svårt att ge BTC ett grundläggande värde „för det finns ganska mycket en begränsad tillgång“, eftersom endast 21 miljoner bitcoins någonsin kommer att produceras. I ett försök att se vart priset på Bitcoin Bank kunde vara på väg, använde Gordon Elliott Wave-teorin .

Han sa:

Det är ett underbart sätt att värdera krypto eftersom Elliott Wave är tänkt att upptäcka herdingmentalitet och känslor som driver priset – rädsla och girighet – och det skapar mycket igenkännliga mönster.

Gordon tillade att teorin bygger „på tanken att det finns fem vågor i en primär trend, tre [upp] trender och två mellanliggande korrigeringar.“ Den första vågen som han pekade på inträffade 2014 och följdes av en nedgång 2015 och en uppåtgående trend fram till 2018.

Den fjärde vågen, sade han, bildade ”en slags sidledstriangel” under de senaste två åren, och den femte kan vara den som tar BTCs pris över dess tidigare rekordhöjd. Teorin förutspår enligt uppgift ett „tillförlitligt förhållande“ mellan den procentuella sträckan i den första vågen och den procentuella förändringen i den femte vågen. 2014 steg BTC: s pris 658%.

Den tekniska näringsidkaren drog slutsatsen:

Jag kan inte tro att jag ska gå ut på CNBC och säga detta, men det handlar om 74 000. Elliott-vågen passar mycket bra med … Fibonacci-multiplar. Om den inte vill bli bristfällig kan den gå till 61% av det målet, vilket bara är 34 000.

Vid presstid visar CryptoCompare-data bitcoin handlas till 19 150 $ efter att ha flyttat upp över 160% från år till år. På CNBC gjorde Mark Tepper, VD och koncernchef för Strategic Wealth Partners, också hausseartade BTC-prisprognoser.

VD sa att han fram till nyligen hade behandlat bitcoin som en spekulativ investering som representerade en bråkdel av hans portfölj. Hans tillvägagångssätt förändrades när PayPal och andra börsnoterade företag började komma in i kryptovalutautrymmet.

Enligt hans ord höll bristen på adoption honom tillbaka, men adoption händer nu:

Men … adoption händer och de användare, de PayPal- och Square-användarna, de köper mer bitcoin än vad som faktiskt slår på marknaden dagligen.